Monday, April 20, 2009

Suhaili tak sempat bela diri..Ku Nan dah pecat

PENERBANGAN Koi agak lewat, tidak seperti djadualkan.Koi ingat nak tukar iklim, kebetulan ada sikit duit lebih, Koi dah lama pasang niat nak ke Brunei. Alhamdulillah..tercapai jugak hajat Koi..Dalam duk tunggu flight, Koi dapat satu call yang nak cerita pasai Suhaili.

Koi ingat dah habis cerita pasai Suhaili ni..tapi bagi Koi cerita dari pemanggil ni agak interesting dan Koi amik note book Koi..Koi nak catat sebelum Koi terbang ke Brunei Darussalam...

Koi setuju sangat macam kata si pemanggil tu..UMNO macam tak bagi dia peluang bersihkan diri..Suhaili baru kena dakwa tapi UMNO terus pecat dia...UMNO layan Suhaili tak adil..macam Suhaili tu penyokong PAS ataupun KeADILan..patutnya Suhaili kena dibagi peluang seperti orang lain...sekurang-kurangnya gantung dulu jawatan Suhaili seperti UMNO gantung jawatan beberapa Ketua Bahagian sebelum ni yang terlibat dengan kes jenayah..Koi ingat satu kes di Kelantan..Ketua bahagiannya kena kes jenayah tapi UMNO gantung jawatan .dia..tak dipecatnya pun...

Orang yang call Koi cerita lagi...dia nampak Ku Nan macam benci sangat kat Suhaili..tak sempat tunggu mesyuarat MT..Ku Nan amik keputusan sendiri, pecat Suhaili. Kata yang call Koi lagi..Ku Nan marah sangat kat Suhaili kerana jadi tukang kempen masa pemilihan MT dulu untuk si Zulhasnan. Itu yang Ku Nan tak leh terima..jadi bila ada peluang, Suhaili kena dakwa, Ku Nan tanpa tunggu arahan MT, pecat Suhaili..besarnya dosa Suhaili...!

Yalah Koi nampak pun macam ada double standard dalam kes Suhaili ni..tak patut UMNO buat macam tu..belum tahu Suhaili salah atau tidak. Suhaili patut diberi peluang bela diri dan UMNO kena sokong dia selagi dia belum salah. UMNO tak boleh hukum Suhaili sebelum mahkamah buat keputusan..Ku Nan tak leh jadi hakim..jadi bila Ku Nan buat macam ni..dah tentu orang akan kata Ku Nan berat sebelah dan UMNO tak adil pada pemimpinnya..kalau dah pada pemimpin dah tak adil apatah lagi pada rakyat.

Koi pun nak tanya Ku Nan, betul ke ada arahan supaya jangan dimenangkan sorang pun wakil WP dalam MT baru-baru ni? Kalau betul sapa yang arah tu..? Betul ke Hishamuddin menang baru-baru ni untuk VP? Ada wakil calon bercakap..ada silap mata masa kira undi..Ku Nan tahu ni sebab dia ada dalam dewan tu..sebab banyak yang Ku Nan taulah...dia kabornya kan terus kekal jadi SUA UMNO. Entahlah..Wallahhualam.